Det blir en del spørsmål etter hvert som jeg ønsker å svare på. Det vil jeg prøve å gjøre her på denne siden, slik at de som besøker siden kan se både spørsmålene og svarene.

Om rekkefølgen på opprykkelsen og den store trengsel.

 

Har spørsmål ad. rekkefølgen på trengselstiden og opprykkelsen?

 
 
Det er egentlig underlig at dette spørsmålet i det hele tatt kommer opp. Det er jo ganske logisk at dersom det skal bli en trengselstid for Jakob, slik det står, må jo Jakob være tilstede. Med Jakob menes det oss troende. Dersom vi er borte blir det jo ingen trengsel, skjønner? Hvem skal Antikrist forfølge dersom vi er borte?
En av årsakene er nok at noen frykter trengsel, og ønsker å være borte før den kommer. Dersom du leser Min studie Bortrykkelsen vil du få et enda bedre innblikk i hva Bibelen sier.
bortrykkesesteorien er av nyere opprinnelse, nemlig i 1890 årene hos Plymouth brødrene i Storbritania.
En annen årsak til forvillelsen er antagelig at folk blander samme den store trengsel og Guds vredesdom. Også under Guds vredesdom, som kommer rett etter den store trengsel, er vi som overlever den storre trengsel tilstede. Men Guds vredesdom rammer ikke de utvalgte retferdige. Sammenlikn med Israels folk i Gosen under Guds undere mot Egypt.
Altså: ingen trengsel uten Guds folk tilstede. Jesus kommer på den siste dag av tiden og utsletter de ugudelige og tar de rettferdige med seg, altså på den ytterste dag.
Mvh Ove K
 
 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Norwega | Svar 24.04.2018 21.05

Jakops trengsel er for israelittene, slik at de skal se/forstå at Yeshua ER deres Messias OG frelser! (I dag er det 2+stammer i Israel. 10 stammer mangler)

Sverre Jahnsen | Svar 09.08.2015 22.55

Bare et lite spørsmål:
Jeg har tidligere hørt at Jakob - Israel - var en betegnelse på hele jødefolket.
Hvor i bibelen er Jakob brukt om de troende ?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.08 | 21:08

Det blir allikevel motstridende å si att det er en ny lov ved Paulus når Jesus presiserer i matt 5 17-19 att himmel og jord skal forgå før lovene gjør det.

...
25.06 | 19:09

Kan du referere konkret hvor i boken det gjelder?

...
27.05 | 19:29

Jesus Kristus "har opphevet loven med dens bud og forskrifter. (Ef 2:15) Derfor finnes det heller ikke noen oppfordring til å holde sabbaten i NT for kristne!

...
27.05 | 18:55

DE NI "MORALSKE" BUD I DE 10 BUD ER GJENTATT i NT, men hvorfor blir plikten om å helligholde sabbaten ikke nevnt ÉN ENESTE GANG i NT?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE