Det blir en del spørsmål etter hvert som jeg ønsker å svare på. Det vil jeg prøve å gjøre her på denne siden, slik at de som besøker siden kan se både spørsmålene og svarene.

"parousia" eller "erchomai" - nærvær eller ankomst

 

Godt å se at noen andre også tar Budskapet seriøst. Ja det er virkelig et godt budskap Jesus gir til menneskene. "Jeg er med dere alle dager inntil vedens ende," sa Han.

Når det gjelder min forståelse av endetiden er den slik. Benevnelsen "endetiden" må være en tidsperiode som ender i "den siste dag". Jeg tror endetiden begynte etter Jesu oppstandelse, ved Stefanus død, og varer helt til Han kommer igjen for å hente Sine ved tidenes ende. Hvorfor jeg tror den starter akkurat da kommer av at de 70 årsukene ender akkurat da. Samtidig begynner menighetens oppbyggelse omkring den tiden. Så det stemmer med ditt syn om at Han er usynlig nærværende hos den som tror og lyder Hans ord. Han er nærværende i denne tiden.

Uttrykket "de siste dager" er betegnelsen på den siste tidsperioden av endetiden. Det er i denne perioden den store trengsel vil foregå, og deretter tømmer Gud Sitt vredesbeger over jorden. Dette vredesbeger ender med verdens undergang og menighetens opprykkelse. Jeg skriver mer om dette i "Satan i lenker"

At jeg skrev: «Men det står også om noe helt annet, om Himmelen. Der skal det være evig glede, ikke mer sorg og død og Gud selv skal tørke bort hver tåre fra våre kinn.». er kanskje litt misvisende, men Bibelen taler ofte om Himmelen. Der Gud er, er Himmelen, det er Guds nærvær som er Himmelen. Jeg vet at dette jeg henviste til skjer på jorden, den nye jord. Det er der hvor det nye Jerusalem stiger ned.

Samtidig tror jeg at Menigheten, Bruden, er borte fra denne nåværende jord mens den brennes og det skapes en ny. Den nye jord er der hvor Guds Jerusalem skal være og Gud midt i den.

Mvh

Ove K

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.01 | 23:04

Denne nettsiden nullstiller nåden. Dette er ikke kristendom! "Av nåde ER dere frelst, ved TRO" (Ef. 2, 8) og "satt i himmelen med ham" (v.6).

...
31.01 | 17:18

Babylons fall er beskr. i Åp.18v24 gir mening med Luk.3.33 Fremstilt i Esek.23.1-6 og er kledd i purpur i likhet med skjøgen Babylon i Åp.18. Nebuk se Dan 4.22

...
15.01 | 18:49

Takk for en mektig åpenbaring av lov og nåde. Eminent skrevet !

...
11.01 | 07:29

Jeg tror på skapelsen, med evolusjonen som viktig verktøy. Koranen skriver 6 perioder... Mormonerne at dagene var i himmelen, men må manifisteres her på jorden

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE